Werkwijze

Onze Aanpak bij Skyshoots.nl voor Verstoringvrij Dronevliegen

Bij Skyshoots.nl streven we ernaar onze drone-operaties zo milieuvriendelijk en verstoringsvrij mogelijk uit te voeren, vooral in kwetsbare natuurgebieden. Dankzij de inzet van moderne drones, die steeds kleiner en stiller zijn geworden, kunnen we hoogwaardige beelden vastleggen zonder ongewenste aandacht te trekken, zowel visueel als auditief. Wij werken met de Mavic 3 Pro Cine.

Minimale Geluidsoverlast

Onze geavanceerde drones produceren zeer weinig geluid, wat essentieel is om verstoring van dieren en hinder voor mensen op de grond, zoals recreanten en natuurfotografen, te minimaliseren. We kiezen bewust voor apparatuur die voldoet aan de hoogste standaarden op het gebied van geluidsreductie.

Vliegen op Veilige Hoogtes

We hanteren strikt de richtlijnen zoals opgesteld door Rijkswaterstaat voor vluchten boven Natura 2000-gebieden. Deze voorschriften, gebaseerd op uitgebreid ecologisch onderzoek, geven aan dat vliegen op een minimale hoogte van 50 meter (en 60 meter tijdens het broedseizoen) ervoor zorgt dat zelfs de meest gevoelige dieren niet worden verstoord. Wij passen deze hoogtestandaarden toe in al onze vluchten binnen natuurgebieden, ongeacht de officiële status van het gebied, om de lokale fauna te beschermen.

Respect voor Natuur en Omgeving

Onze piloten zijn getraind om met groot respect voor de natuur te opereren. Voorafgaand aan elke vlucht evalueren we de omgeving grondig om potentiële verstoringen te identificeren en te voorkomen. We plannen onze vluchten op tijden en locaties die de minste impact hebben op zowel dieren als mensen.

Continu Verbetering en Verantwoorde Innovatie

Skyshoots.nl blijft voortdurend investeren in de nieuwste technologieën en opleidingen om onze impact op het milieu verder te verminderen. We volgen de ontwikkelingen en wetenschappelijke inzichten op het gebied van dronegebruik en natuurbescherming nauwgezet om onze procedures en protocollen continu te verbeteren.

Met deze doordachte en verantwoordelijke aanpak garanderen we niet alleen indrukwekkende luchtbeelden van hoge kwaliteit, maar dragen we ook bij aan het behoud en de bescherming van onze natuurlijke omgeving.